Saturday, January 3, 2009

Really hungry !!


tadi aku , my parents and my sisters pergi majlis perkahwinan sedara aku . kitaorang gerak pergi sana pukul 2.30 petang and sampai dalam pukul 3 petang . aku malas nak ambil ' breakfast ' pagi ni . aku dah plan dah nak makan puas-puas kat majlis tu nanti , aku nak makan sampai perut aku betul-betul 'full ' hahaha . on the way nak pergi sana , tiba-tiba hujan lak . lagi lah buat perut aku berkeroncong . huh ! aku dah bayangkan dah bila sampai nanti aku dapat makan nasi minyak yang gila-gila sedap sampai menjilat ibu jari kaki , and segala lauk pauk yang urm , yummyyy ! :D

then , bila sampai . aku dah mengukir selebar mungkin senyuman aku ni . haha . aku dengan langkah yang agak lebar juga , dengan pantasnya menuju ke dewan makan majlis perkahwinan tu . yela perut dah lama wat gigs, mesti ar excited tengok food . :D bila kitaorang semua dah dapat tempat duduk . aku tengok-tengok ar keadaan sekeliling , sekali aku perasan ada satu barisan yang agak panjang tengah ' queue ' nak ambil makanan dekat satu sudut sebelah dewan tu . aku terfikir sejenak , apa yang dorang buat ye ?? asal dorang nak beratur ?? ish ! peliknya . then , dalam beberapa minit lepas tu . sepupu aku nama dia ' axfiq ' , dia datang dekat meja makan kami and bagi tau yang nasi dah habis . orang catering tu baru nak masak nasi . huh ! gila panas aku time tu . dah lah perut ni tengah lapar gila . boley lak nasi habis ! ish ! macam S**L je ! first time aku jumpa majlis sebegini rupa . ada ke patut suruh beratur untuk ambil makanan . aku rasa macam dekat kantin sekolah je tapi ' queue ' dekat kantin sekolah tak dalah sepanjang macam tadi . huh ! gila HOT ar ! nasib baik lah sepupu aku tu bawakan AYAM REMPAH ! kitaorang makan ayam tu just like that without eat with rice . huh ! nasib baik ayam tu sedap . kalau tak sedap dah lama saat tu juga aku go HOME and SLEEP ! after dah habis satu pinggan ayam tu , my dad suruh cousin aku tu ambil satu pinggan lagi AYAM REMPAH tu . kitaorang ni dah tak da rasa segan silu dah nak ratah ayam tu macam tu je . yela , nama pun dah lapar , of course ar buat bodoh je apa orang nak fikir . :D

bila kami dah habis makan semua ayam tu . kitaorang plan nak balik , tiba-tiba cousin aku tu bagi tau yang nasi dah masak . kalau nak makan pergilah ambil . then , my dad cakap tak apalah dah kenyang lagipun malas lah nak ' queue ' . after that , my dad meet the ' tuan rumah ' and we go home . huh ! majlis ni agak teruk lah . tak patut owh wat tetamu beratur nak ambil makanan and seriously aku cakap , aku betul-betul respect kepada tetamu-tetamu yang beratur nak ambil makanan tadi . korang memang sabar . hahaha .

p/s kepada sesiapa yang terasa atau apa sahaja . aku ingin memohon maaf atas kesalahan aku . aku just story apa yang aku rasa .

tata . :D

1 comment:

  1. panjang lebar tulis tapi best citanya...
    hehe

    ReplyDelete