Sunday, January 18, 2009

HILANG ??

semalam , kami pelajar sekolah smk abdul jalil di wajib menggantikan cuti tahun baru cina but semalam kami tidak perlu belajar di dalam kelas seperti biasa . cikgu sekolah aku ada buat majlis persaraan cikgu siti asura and cikgu omei khltom . kalau diikutkan hati ni . aku sebenarnya malas nak pergi sekolah semalam . yela , biasanya time hari sabtu mesti tidur puas-puas . ;D disebabkan aku ni sayangkan member aku tiga orang tu , aku kuatkan semangat pergi sekolah semalam . * agak poyo ar ayat kau tu ieda ! :D


dalam pukul 8 pagi aku sampai dekat sekolah , aku tengok semua budak sekolah aku dah berkumpul dekat dewan untuk baca yassin . kami sedekahkan kepada umat islam yang berada di palestine . kesian weyh bila aku tengok dekat tv . ramai yang terkorban , yang paling aku sedih bila tengok budak-budak kecil bergelimpangan dekat jalan . kejam betul ar israel ni !! diaorang tak ada rasa kesian ke ?? kalau ahli keluarga dorang yang kena senasib mereka di palestine , mesti dorang marah gakkan !! ish ! apa nak jadilah dengan dunia sekarang ni . semua orang dah tak ada rasa bersalah dengan apa yang dorang lakukan . oklah , sambung balik cerita tadi .


lepas habis bacaan yassin , ada majlis persaraan guru pulak . aku pun masuklah dekat dewan so aku bukak lah kasut sebelum masuk and aku letak elok-elok dekat satu tempat . then , aku cari member aku tiga orang tu dekat dalam dewan and bila dah jumpa aku pun dok lepak sekali dengan dorang . macam biasalah , bila dah jumpa macam-macam story nak cerita . dalam beberapa second lepas itu . berlangsunglah majlis persaraan guru . alaa , macam biasalah ada ucapan dri guru , bagi hadiah , and persembahan multimedia .


bila majlis tu dah selesai , kami semua pun keluar dari dewan and pergi rehat . masa keluar dari dewan tu , aku memang dah mula rasa something wrong but aku buat tak tau jela . bila aku keluar dari dewan , aku terus menuju tempat aku letak kasut aku tadi . bila aku sampai dekat situ . masyaallah ! kasut aku tak ada . aku dah mula menggelabah . aku betul-betul cuak ar !! then , aku cuba tengok dekat sekeliling aku , mana tau ada kasut aku tercampak dekat mana-mana lakkan ? then , dari jauh aku nampak . kasut hitam putih yang bertali hitam putih juga berada didalam longkang . aku pun rasa lega lah .


suddenly !! bila aku ambil kasut aku , aku tengok tali kasut aku yang sebelah kiri dah hilang !! arrrrgggghhh !!!! aku betul-betul geram time tu !!! panas je hati aku ni !! memang sial ar sapa yang ambil !!!! memang tak selamat hidup dia !!


sooo !!! terpaksalah aku usahakan something untuk ikat dekat bahagian tali kasut tu !!

korang tengok ar apa hasilnya dekat bawah ni !!









itulah dia usaha member aku hawa and leya . dorang ar yang bagi idea suruh buat macam tu . kami cari tali color biru tu dari tikar dekat dewan . hahaha . dalam aku tengah marah2 tu , boleh juga aku tersenyum . apa taknya kasut aku dah jadi sebegitu rupa . :)

OK ! CUKUP ! FULLSTOP !

6 comments:

  1. tali kasut pn ader owg nk curik..
    kejadah nyer la..

    ReplyDelete
  2. itula pasal .
    tali kasut pun nak curi !
    bodoh betul sape yang curi tu .

    ReplyDelete