Tuesday, March 17, 2009

Idaman kalbu !


sony ericsson W595


sony mp3


digital camera
sony cyber-shot

yes , dari dulu sampai sekarang . Aku teringin sangat nak ade semua barang like this . Kadang2 aku betul2 jealous bila sesiapa pakai barang2 elektronik macam nie . Yah ! aku tau . Ape yang korang minta dari parents korang , korang akan dapat right ? ha ! Parents aku bukan jenis yang macam tu . Kami adik beradik , kalau nak sesuatu . Kami akan cari sendiri . Parents aku bukan jenis yang manjekan anak .

aku : ma , nanti kalau eida dapat result oke exam nie . eida nak camera digital , mp3 and handphone ? boley ? :D
mama : ha ? ape ? NO ! untuk ape beli semua tu ?
aku : alaaa , untuk gunalah . ta kan nak tengok je kot .
mama : kau , belajar pandai2 sekarang , bila besar nanti . Kau belilah ape yang kau nak . Nanti kau boleh dapat more then this pun !
aku : *sedih .

See , even kitaorang adik beradik dapat result yang best dalam exam . Kami tidak di tawarkan dengan sebarang ganjaran seperti ini but kami ditawarkan dengan perkara2 yang lebih baik .

contohnya :

parents aku akan bawa kami ke kedai buku and beli buku cerita and buku latihan .


Itulah dia family aku . parents aku memang jenis yang tegas terhadap anak2nye . Kami adik beradik faham . Mereka mahukan yang terbaik untuk kami semua .


3 comments:

  1. nanty kawen la ngan anak datok.
    sure dpat sume.
    bhaha

    ReplyDelete
  2. ouhh. that fon is mine ;)

    ReplyDelete