Wednesday, February 18, 2009

ha ! what ? BATU KARANG !!

today ! aku tak pergi sekolah , cause i have some disease . korang nak tau ke apa sakitnya ?? ok , aku bagi tau . aku ada masalah nak buang air and sakit pinggang . sebenarnya sakit ni dah lama dah aku kena but baru malam tadi aku bagi tau parents aku . parents aku apa lagi , of course ar marah tak kan gelak pulak . parents aku cakap , maybe aku nie kena batu karang cause semua tanda-tanda penyakit tu ada dekat aku now . hurm , so bila parents aku dah tau pasal tu . tadi parents aku bawa lah aku pergi klinik untuk check apa sebenarnya penyakit aku .

tadi masa dekat klinik , doktor tanya apa masalh aku . aku cakapla semua tu .

doktor : bila start jadi macam ni ??
aku : dari akhir bulan 1 hari tu .
doktor : ha ?? dah lama dah . asal sekarang baru nak datang klinik ??
aku : tak adalah , ingatkan sakit biasa2 je . tak taulah boleh jadi macam ni pulak .
doktor : saya takut buah pinggang rosak je sebab dah lama sangat nie.

lepas tu , doktor pun checklah buah pinggang aku guna scan . doktor cakap aku punya buah pinggang ok . tak ada masalah . aku pun , huh ! leganya . aku betul2 takut kalau buah pinggang aku rosak . then , doktor minta sampel air kencing . bila dah check tadi , doktor cakap maybe aku ada penyakit batu karang but ini tidak sure lagi . doktor cakap , tuggu sampai hari jumaat ni . kalau sakit aku nie tak baik2 juga . aku kena pergi hospital and check sama ada aku menghidap penyakit batu karang or not . weyh ! aku betul-betul takut ni . aku tak nak kena operation .

ya allah .
kau berikanlah aku kesihatan yang baik dan jauhkanlah aku dari segala penyakit yang ada sekarang ini ya allah .
aku mahu hidup sihat seperti orang lain ya allah .

kau lindungilah aku dari semua itu .
amin ya rabbal alamin.

5 comments:

  1. smoge u tade pape n get well soon yea syg. :)

    ReplyDelete
  2. sakit itu penawar untuk dosa2 kecil
    huhu ;DD

    ReplyDelete
  3. yela atok .
    thanks nadya .
    i hope too .

    ReplyDelete
  4. hye there.
    im dla.
    new in blog arena.
    i want to be ur follower.
    if u dont mind,
    can u be my follower too?
    hope can be fren :)

    ReplyDelete
  5. i doakan u penyakit u tak serius..
    love ur blog.. :)

    ReplyDelete